Matematik
Analytisk geometri - hældning
24. januar 2007 af
MRiber (Slettet)
Er kørt fast i en opgave hvor man skal finde den mindste vinkel mellem to rette linier (l og m).
l: 2x + 3y = 11
m: x + 4y = 13
Mener at man skal bruge tan til at finde dem, men er i tvivl om hvad tan skal tages af, og ikke mindst hvorfor!
Nogen der kan hjælpe?
l: 2x + 3y = 11
m: x + 4y = 13
Mener at man skal bruge tan til at finde dem, men er i tvivl om hvad tan skal tages af, og ikke mindst hvorfor!
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
24. januar 2007 af McMaster (Slettet)
Bør nok omregnes til y=ax+b, hvorefter der kan tages tanv=a.
Svar #2
25. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)
Eller, hvis du kan vektorregning - aflæs de to linjers normalvektorer direkte, og udregn vinkelen mellem dem.
Skriv et svar til: Analytisk geometri - hældning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
