Matematik
eksponentiel funktion
25. januar 2007 af
mrozenkilde2 (Slettet)
Hej Folkens.
jeg har fået en matematik projekt omhandlende eksponentiel funktionen. Jeg er desvære gået lidt kold i det.
tænkte om der var nogle der ville være søde li at gi den kig, og måske kunne sætte mig igang?
Opgaven lyder som følger:
Det oplyses, at under en afkølingsproces kan en væskes temperatur T til tiden t beskrives som
T=T0+f(t)
hvor f(t) er en aftagende funktion af tiden og er rumtemperaturen.
"Vis at f(t) tilnærmelsesvis kan beskrives som en eksponentiel funktion, dvs. har forskriften
f(t)=b*a^t
Håber på hjælp.
KH mrozenkilde :)
jeg har fået en matematik projekt omhandlende eksponentiel funktionen. Jeg er desvære gået lidt kold i det.
tænkte om der var nogle der ville være søde li at gi den kig, og måske kunne sætte mig igang?
Opgaven lyder som følger:
Det oplyses, at under en afkølingsproces kan en væskes temperatur T til tiden t beskrives som
T=T0+f(t)
hvor f(t) er en aftagende funktion af tiden og er rumtemperaturen.
"Vis at f(t) tilnærmelsesvis kan beskrives som en eksponentiel funktion, dvs. har forskriften
f(t)=b*a^t
Håber på hjælp.
KH mrozenkilde :)
Svar #1
25. januar 2007 af LiquerEyes (Slettet)
Hej mrozenkilde2!
Du skal bevise, at funktionen danner en tilnærmelsesvis ret linje i et enkeltlogaritmisk koordinatsysten. Dvs. at du skal sætte tal ind i formlen...
Håber det hjalp!
Mvh.
LiquerEyes
Du skal bevise, at funktionen danner en tilnærmelsesvis ret linje i et enkeltlogaritmisk koordinatsysten. Dvs. at du skal sætte tal ind i formlen...
Håber det hjalp!
Mvh.
LiquerEyes
Skriv et svar til: eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
