Matematik
nem opgave...(for jer)
26. januar 2007 af
hermione (Slettet)
hejsa;D
Grafen for funktionerne f og g er givet ved:
f(x)=x^2-5*X+2 og g(x)=2*x+2
afgrænser en punktmængde der har et areal.
1)bestem dette areal.
--------------------------------------------------------
ok nu prøver jeg at skrive noget som jeg håber er rigtigt... jeg skal først differentiere:
f(x)=2x-5x = -3x?
g(x)=2x
så skal jeg tegne det ind på lommeregneren. og hvad skal jeg gøre derefter??
håber i kan hjælpe!
På forhånd tak! :D
Grafen for funktionerne f og g er givet ved:
f(x)=x^2-5*X+2 og g(x)=2*x+2
afgrænser en punktmængde der har et areal.
1)bestem dette areal.
--------------------------------------------------------
ok nu prøver jeg at skrive noget som jeg håber er rigtigt... jeg skal først differentiere:
f(x)=2x-5x = -3x?
g(x)=2x
så skal jeg tegne det ind på lommeregneren. og hvad skal jeg gøre derefter??
håber i kan hjælpe!
På forhånd tak! :D
Svar #1
26. januar 2007 af Martinen (Slettet)
du skal først kigge hvilken graf er større og hvor ligger skæringspunkterne. skæringspunkterne = grænser. derefter bestemmes arealet for hver funktion og differensen = arealet du søger.
f(x)=x^2-5*X+2 og g(x)=2*x+2
f(x)=g(x) x^2-5*X+2=2*x+2 --> x1=0 x2=7
integral(0;7)g(x)dx - integral(0;7)f(x)dx = 57,167
f(x)=x^2-5*X+2 og g(x)=2*x+2
f(x)=g(x) x^2-5*X+2=2*x+2 --> x1=0 x2=7
integral(0;7)g(x)dx - integral(0;7)f(x)dx = 57,167
Svar #5
26. januar 2007 af volcom1
når du har tegnet dem ind på lommeregneren så finder du skæringen mellem dem, når du kender de to koordinater bestemmer du det bestemte integral for begge funktioner med skæringspunkterne fra før. Dermed sidder du med to arealer, dem trækker du fra hinanden og du har arealet af punktmængden
Svar #6
26. januar 2007 af hermione (Slettet)
Tusind gange tak allesammen ^^
jeg forstår det lidt bedre nu :D
jeg forstår det lidt bedre nu :D
Skriv et svar til: nem opgave...(for jer)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
