Matematik

bestem a,b og c?

27. januar 2007 af John_bong (Slettet)
Godeftermiddag..

Jeg ståar her med en lille opgave som jeg ikke kan få til at passe..

f(x)=ax^2+bx+c.. Det oplyses at f har nulpunkterne -3 og 5. og at f(3) = -36

Jeg har så tænkt mig at faktorisere så den kommer til at hedde a(x-x1)(x-x2) => a(x-(-3))(x-5)

Du har jeg så tænkt mig at expande den på min lommeregner.. men det går helt galt.. det stemmer slet ikke overens med lommeregneren.. nogle forslag?

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal bestemme a ved at løse ligningen
-36=a(3+3)(3-5).

Svar #2
27. januar 2007 af John_bong (Slettet)

okay så fik jeg a = 3.. mange tak :)

men hvordan kan jeg så finde de 2 andre?..


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2007 af karlmarx (Slettet)

jeg har en ven som hedder diddy.. han kan nok hjælpe dig.. hans mail er : [email protected]

Svar #4
27. januar 2007 af John_bong (Slettet)

tak karl, vil jeg gøre.. har læst din bog das kapital.. rigtig god..

men tilbage til sagen.. nogle der kan hjælpe? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2007 af karlmarx (Slettet)

du skal bare løse ligningen..

fx=a(3+x)(5+x)

fx=3(3+x)(5+x)

og brug evt expand til at tjekke efter om du har løst ligningen rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2007 af karlmarx (Slettet)

eller nej.. ikke ligningen.. du skal bare gange det ud..

Svar #7
27. januar 2007 af John_bong (Slettet)

wow din IQ må være høj... er du med i mensa??

nå men jeg kan altså ikke få det til at passe med expand.. hvordan har du tænkt dig man skal komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2007 af karlmarx (Slettet)

fx=3(3+x)(x-5) (skrev + her før men det skal jo self være minus.)

(9+3x)(x-5)

-45-15x+9x+3x^2

3x^2-6x-45

Svar #9
27. januar 2007 af John_bong (Slettet)

ffs karl.. nu passer den jo når det med MINUS istedet for plus.. ku heller ikke få det til at passe .. takker.. :)


skal du på månefiskeren 2night?

Svar #10
27. januar 2007 af John_bong (Slettet)

Hmm når jeg renger det ud får jeg -3x^-6x+45

lommeregneren siger det skal blive -3x^2PLUS8+)6x+45??

hvad kan jeg have gjort galt?

Skriv et svar til: bestem a,b og c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.