Matematik
Parameterfremstilling og koordinater
28. januar 2007 af
Landiniou (Slettet)
Jeg skal bestemme koordinatsættet til hvert af punkterne hvor en kurve (i et koordinatsystem i planen) har en tangent parallel med koordinatakserne.
Jeg har fundet tangenten f'(t) til følgende:
x'(t) = 2t
y'(t) = 3t^2 - 1
jeg ved hvordan man finder frem til t-værdierne (ved at sætte y = 0 findes den parallele med x- aksen og omvendt)
men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at finde punktet.
på forhånd tak.
Jeg har fundet tangenten f'(t) til følgende:
x'(t) = 2t
y'(t) = 3t^2 - 1
jeg ved hvordan man finder frem til t-værdierne (ved at sætte y = 0 findes den parallele med x- aksen og omvendt)
men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at finde punktet.
på forhånd tak.
Skriv et svar til: Parameterfremstilling og koordinater
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
