Matematik
Bestem ligning for tangent. Hurtigt svar :O
28. januar 2007 af
Eagle-Eye (Slettet)
Opgaven:
Punktet P(1;1/2 ) ligger på kurven.
a) Bestem en ligning for tangenten til kurven gennem punktet P.
Funktionen ser således ud: x^2-y^2-3/4*x^4=0
Normalt når jeg skal bestemme tangenten, sætter jeg bare x-værdien ind på henh, funktionen, samt den differentierede funktion.
Men skriver jeg f(x)= x^2-y^2-3/4*x^4=0, så kan den ikke regne den.
Er det fordi der er y-værdi i - at jeg ikke kan, og derfor skal bruge implicit?
Hvordan gør jeg?
Håber i vil hjælpe mig,
HH
Punktet P(1;1/2 ) ligger på kurven.
a) Bestem en ligning for tangenten til kurven gennem punktet P.
Funktionen ser således ud: x^2-y^2-3/4*x^4=0
Normalt når jeg skal bestemme tangenten, sætter jeg bare x-værdien ind på henh, funktionen, samt den differentierede funktion.
Men skriver jeg f(x)= x^2-y^2-3/4*x^4=0, så kan den ikke regne den.
Er det fordi der er y-værdi i - at jeg ikke kan, og derfor skal bruge implicit?
Hvordan gør jeg?
Håber i vil hjælpe mig,
HH
Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent. Hurtigt svar :O
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
