Matematik

logaritmisk funktion

29. januar 2007 af juliegg (Slettet)
En bil kører m en hastighed på 50km/t svarer til at den rammer jorden efter et frit fald fra 3.sal. En hastighed på 80km/t svare til et frit fald fra 8sal.

Hastigheden er f(x)målt i km/t, efter et frit fald fra x`te sal

f(x) = b*x^a


Hvordan er det så man beregner a og b??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2007 af guldbar (Slettet)

Har du en Ti-89? For så kan jeg forklare dig hvordan du gør på den. Det er langt det nemmeste :)

Svar #2
29. januar 2007 af juliegg (Slettet)

nej :( ti 83

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2007 af guldbar (Slettet)

Så kan jeg desværre ikke hjælpe dig :( Da jeg ikke lige pt husker hvordan man udregner det i hånden.
Men det er der sikkert en anden der kan :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2007 af mathon

f(x) = b*x^a

80 = b*8^a

50 = b*3^a øverste ligning divideres med nederste

80/50 = (8/3)^a

(8/3)^a = 1,6

a*ln(8/3) = ln(1,6)

a = ln(1,6)/ln(8/3) = 0,47919
hvoraf

f(x) = b*x^0,47919

50 = b*3^0,47919

b = 50/(3^0,47919) = 29,5351

konklusion:

f(x) = 29,5351*x^0,47919

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2007 af mathon

Din overskrift burde være "Potensfunktion"

Svar #6
29. januar 2007 af juliegg (Slettet)

men jeg har ikke lært det med a=In(1,6)/In(8/3)?? kan man gøre det på en anden måde?? :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2007 af mathon

nej

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Måske plejer du at benytte formlen

a = (log(y2)-log(y1)) / (log(x2)-log(x1)) ?

Svar #9
29. januar 2007 af juliegg (Slettet)

hmm jeg kan slet ikke huske det? men ja det kan godt være?? Men i følge den anden hvor finder jeg så "In"?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2007 af ibibib (Slettet)

ln er en knap på din lommeregner.

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar 2007 af mathon

ln(x) IKKE In(X)!!!

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. januar 2007 af mathon

ln(x) er den naturlige logaritme

log(x) er 10-tals-logaritmen

sammenhængen er

log(x) = ln(x)/ln(10)

Svar #13
29. januar 2007 af juliegg (Slettet)

ja eg ved godt det er en knap på lommeregneren :) men hvor på den?? (er det den samme som Ins?)

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Måske står det med stort:

LN

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

log (a) x = lny/lnx

Skriv et svar til: logaritmisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.