Matematik

ligning.

30. januar 2007 af Alcone (Slettet)
Hej,
Nogen der kan hjælpe mig med at løse en ligning?

Kan ik rigtig komme videre end hertil:


17 = (t+2)^2 + (2t-3)^2

17 = 5*t^2 - 8t + 13

Svar #1
30. januar 2007 af Alcone (Slettet)

Hov. Undskyld at jeg oprettede de 3 gange :S Mit net er langsomt

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2007 af mathon

5*t^2 - 8t + 13 = 17

5*t^2 - 8t - 4 = 0 en almindelig 2.gradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2007 af Guruen (Slettet)

løs den som en andengradsligning.. vha diskriminanten etc.. sørg bare lige for at den ene side af lighedstegnet er lig 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

5*t^2 - 8t - 4 = 0

...er også lig med...

(t-2)(5t+2) = 0 (hvorved nulreglen kan benyttes.

Svar #5
30. januar 2007 af Alcone (Slettet)

HVad gør jeg med t^2.. det er den som driller mig..

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2007 af PinQoo (Slettet)

har du ikke lært hvordan man løser en andengrads ligning?

y = ax^2 + bx + c
find d = b^2 - 4ac

<=> x = (-b+squar[d])/2a og x = (-b-squar[d])/2a




Skriv et svar til: ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.