Kemi
SrSO4 og BaSO4 ????
30. januar 2007 af
sus-gym (Slettet)
en blanding SrSO4 og BaSO4 rystes ved vand ved 25C, intil der er opnået ligevægt. Begge de to stoffer er tilstede i fast form, efter at ligevægten er opnået. Opløsningens volumen er 400mL. Ko(SrSO4) = 7,6 * 10'-7 (ti i minus syvende) ve 25C!
a) beregn forholdet mellem den aktuelle koncentration af Sr2+ og den aktuelle konc. af Ba2+ i opløsningen.
b)beregn de aktuelle konc. af Sr2+ , Ba2+ og (SO4)2- i opløsningen
c) beregn masserne af de opløste stofmængder af SrSO4 og BaSO4 !
10000000 tak for al hjælp!
a) beregn forholdet mellem den aktuelle koncentration af Sr2+ og den aktuelle konc. af Ba2+ i opløsningen.
b)beregn de aktuelle konc. af Sr2+ , Ba2+ og (SO4)2- i opløsningen
c) beregn masserne af de opløste stofmængder af SrSO4 og BaSO4 !
10000000 tak for al hjælp!
Svar #1
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Ved ligevægt gælder, at
[Ba]*[SO4] = K1
[Sr]*[SO4] = K2
(K1 og K2 er det to opløselighedsprodukter)
Endvidere må det gælde, at [SO4]=[Ba]+[Sr], da der ved opløsning af BaSO4 og SrSO4 frigører en SO4 til vandet.
Alt i alt tre ligninger med tre ubekendte
[Ba]*[SO4] = K1
[Sr]*[SO4] = K2
(K1 og K2 er det to opløselighedsprodukter)
Endvidere må det gælde, at [SO4]=[Ba]+[Sr], da der ved opløsning af BaSO4 og SrSO4 frigører en SO4 til vandet.
Alt i alt tre ligninger med tre ubekendte
Svar #3
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Opløselighedsproduktet for et sat er produktet af ionerne (opløftet til deres koefficient, men som her er 1)
Du skriver: Ko(SrSO4) = 7,6 * 10'-7 (ti i minus syvende) ved 25C! Er Ko ikke opløselighedsproduktet?
Du skriver: Ko(SrSO4) = 7,6 * 10'-7 (ti i minus syvende) ved 25C! Er Ko ikke opløselighedsproduktet?
Skriv et svar til: SrSO4 og BaSO4 ????
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
