Matematik
Svær opgave:0(
18. marts 2004 af
lion4 (Slettet)
jeg har igen en opgave jeg ik ka kom videre med.. please hjælp mig..:0(
For parallelogrammet ABCD gælder, at punktet B ligger på linjen n, og punktet D ligger på linjen m. c har koordinatsættet (7,1)
m:y=-2x+1
n: y=(1/3)x + 10/3
Bestem en ligning for den linje, der går gennem B og C...(hvordan gør jeg her?)
jeg har tidligere i opgaven fundet skæringspunktet som er (-1;3). Også har jeg fundet afstanden fra (7,1) til linje n.. hvis det skulle bruges til noget, gav det altå 4,43= afstanden..
Såh hvordan laver jeg den opgave øverst?? hjææælp..
Knuz
For parallelogrammet ABCD gælder, at punktet B ligger på linjen n, og punktet D ligger på linjen m. c har koordinatsættet (7,1)
m:y=-2x+1
n: y=(1/3)x + 10/3
Bestem en ligning for den linje, der går gennem B og C...(hvordan gør jeg her?)
jeg har tidligere i opgaven fundet skæringspunktet som er (-1;3). Også har jeg fundet afstanden fra (7,1) til linje n.. hvis det skulle bruges til noget, gav det altå 4,43= afstanden..
Såh hvordan laver jeg den opgave øverst?? hjææælp..
Knuz
Svar #2
18. marts 2004 af emul0c
det er da ret stivt... mangler du ikke en oplysning?
For der er jo en million løsninger idet man ikke ved hvor B ligger.
For der er jo en million løsninger idet man ikke ved hvor B ligger.
Svar #3
18. marts 2004 af Brian (Slettet)
Som du har formuleret det ser det ud til at både B og D kan ligge hvor som helst.
Det er rigtigt, at m og n skærer hinanden i (-1; 3).
Vi har ikke fået at vide hvordan vi skal bruge oplysningen om at ABCD er et parallellogram.
Hvilken rolle spiller A i dette game?
Husk at tegne, hvis det ikke allerede er gjort...
Ved godt dette ikke er til megen hjælp, men vi mangler noget mere for at kunne tage fat ;-)
Det er rigtigt, at m og n skærer hinanden i (-1; 3).
Vi har ikke fået at vide hvordan vi skal bruge oplysningen om at ABCD er et parallellogram.
Hvilken rolle spiller A i dette game?
Husk at tegne, hvis det ikke allerede er gjort...
Ved godt dette ikke er til megen hjælp, men vi mangler noget mere for at kunne tage fat ;-)
Svar #4
19. marts 2004 af lion4 (Slettet)
Jamen jeg kan skriv hele opgaven for jer:
To linjer m og n er bestemt ved
M: 2x+y-1=0
n: x-3y+10=0
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet A mellem m og n: dette fik jeg så til (-1;3)
Et punkt c har koordinatsættet (7,1)Bestem afstanden fra c til n, og dette fik jeg så til = 4,43
Et parralogrammet ABCD gælder, at punktet B ligger på linjen n, og D ligger på linjen m.
Bestem en ligning for den linje, der går gennem B og C
Såh nu har jeg skrevet det hele..
To linjer m og n er bestemt ved
M: 2x+y-1=0
n: x-3y+10=0
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet A mellem m og n: dette fik jeg så til (-1;3)
Et punkt c har koordinatsættet (7,1)Bestem afstanden fra c til n, og dette fik jeg så til = 4,43
Et parralogrammet ABCD gælder, at punktet B ligger på linjen n, og D ligger på linjen m.
Bestem en ligning for den linje, der går gennem B og C
Såh nu har jeg skrevet det hele..
Skriv et svar til: Svær opgave:0(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
