Fysik

Effekt

30. januar 2007 af viggojensens (Slettet)
En resistor har resistansen 5ohm. Når der går en elektrisk strøm med strømstyrken I gennem resistoren, omsættes der energi med effekten P.

Hvordan vil en graf, p som funktion af I, se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2007 af mathon

P=R*I^2

med variabel strømstyrke - dvs. variabel spænding, vil P dan en "positiv" parabelgren

Svar #2
30. januar 2007 af viggojensens (Slettet)

Dvs. grafen går igennem 5 på x-aksen og illustrerer ellers bare en "glad" parabel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis I=0 er P=0, så den går gennem (0;0)

Svar #4
30. januar 2007 af viggojensens (Slettet)

okay... men stadig en ubestemt "glad" parabel?

Og hvorfor får vi så at vide at R=5??

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2007 af ph0ton (Slettet)

Hold lige for øje at negativ effekt ikke eksisterer.

Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.