Matematik
Find skæringspunkt mellem 2 ligninger i rummet
31. januar 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Min opgave lyder:
I et koordinatsystem i rummet er to linjer l1 og l2 bestemt ved
l1: (x,y,z)=(1,-3,2)+t(1,-2,0), t element i Reelle tal
l2: (x,y,z)= (2,5,-3)+s(3,4,-5)
gør rede for at l1 og l2 skærer hinanden i punktet S(-1,1,2)
-
Bud: Begyndte først at løse ligningen for at finde ud af hvornår de to ligninger var lige hinanden. Dvs. jeg udregnede to ligninger med to ubekendte. Jeg har så fundet t = -1 og s = -2
men kom til at spekulere på hvordan kommer jeg så videre her, skal jeg overhovedet bruge det
I et koordinatsystem i rummet er to linjer l1 og l2 bestemt ved
l1: (x,y,z)=(1,-3,2)+t(1,-2,0), t element i Reelle tal
l2: (x,y,z)= (2,5,-3)+s(3,4,-5)
gør rede for at l1 og l2 skærer hinanden i punktet S(-1,1,2)
-
Bud: Begyndte først at løse ligningen for at finde ud af hvornår de to ligninger var lige hinanden. Dvs. jeg udregnede to ligninger med to ubekendte. Jeg har så fundet t = -1 og s = -2
men kom til at spekulere på hvordan kommer jeg så videre her, skal jeg overhovedet bruge det
Svar #1
31. januar 2007 af Merit-HB (Slettet)
beklager double posten her, aner simpelthen ikke hvad der skete.
Hvis en moderator/admin ser det her er i velkomne til at slette en
Hvis en moderator/admin ser det her er i velkomne til at slette en
Skriv et svar til: Find skæringspunkt mellem 2 ligninger i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
