Fysik
opgave
01. februar 2007 af
Bumster (Slettet)
hej. håber nogen kan hjælpe.
Et legme accelerer fra tilstand til bevægelse med en kraft på 8,0*10^16 N over en længde på 15mm.
Beregn acc?
hvordan gør jeg det?
på forhånd tak.
Et legme accelerer fra tilstand til bevægelse med en kraft på 8,0*10^16 N over en længde på 15mm.
Beregn acc?
hvordan gør jeg det?
på forhånd tak.
Svar #1
01. februar 2007 af LanioX (Slettet)
Problemet er underbestemt, du er nødt til at kende massen af legemet for at kunne finde størrelsen af accelerationen. I så fald kan du finde den ud fra Newtons 2. lov, a = F/m.
De opgivne oplysninger giver kun mulighed for at bestemme arbejdet som kraften udfører på legemet. Dette er givet ved W = F*s.
De opgivne oplysninger giver kun mulighed for at bestemme arbejdet som kraften udfører på legemet. Dette er givet ved W = F*s.
Svar #2
01. februar 2007 af Polle (Slettet)
Da kræften der påvirker legemet er konstant, er acceleretionen ligeledes konstant. Når accelerationen er konstant, stiger hastigheden prop. med tiden. Maks hastigheden ville kunne findes, da det tilførte arbejde, bliver akk. som kinetisk energi. Accelerationen ville da være hældningen på hastigheds kurven ( en lige streg fra 0,0 til t,v) og derfor findes som v/t. Men du kender hverken tiden eller massen? Der må mangle en oplysning i din opgave.
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
