Debat

Modsat slankekur !

01. februar 2007 af Sannaen (Slettet)
Nu er der så meget om , hvordan man taber sig osv. Men jeg f.eks har store problemer med min vægt den anden vej ! Og helt oprigtigt har det intet med anoretiske tanker at gøre, jeg tager bare ikke på.

Hvad kan man gøre for at tage på?
Spis mer! -Det er jo ikke helt så nemt, når man er vænnet til det modsatte. Nogle ideér?

Sæt vagten op uden "skadeligt" mad?
Hvis man vil tage på, er der jo altid muligheder som fastfood, "fed"mad, slik osv.. Men men.. Dette kan medfører større problemer end blot fedme/overvægt så som åreforkalkning ect.

Undervægtig Grimt?
Jeg føler selv, at undervægt er grimt /: Føler at mange mennesker kigger på mig, som om jeg var en sindsforvirret anoretikker. Især hvis jeg møder en mere overvægtig person. Hvad tænker I selv, når i møder en meget undervægtig person?

Muskelsvind ved undervægt.
Har også det problem at min undervægt sætter sine præg på mine muskler! De svinder simpelthen ind! Dette forsager i, at jeg har svært ved at dyrke motion som før, kommer nemmere til skade osv.

Tøj til undervægtige.
Dette er måske lidt irrelevant. Men jeg har f.esk selv ekstremt ved at finde tøj, jeg kan passe. Og jeg har tilmed hørt, at str. som xs vil blive afskaffet pga. den stigende undervægt hos unge piger verden over ! 30% af alle modeller er undervægtige og dette vil der så blive sat en stopper for.. De kan slet ikke købe tøj. Kan dette virkelig passe? Det lyder da sært, hvis jeg selv skal sige det /:

På forhånd tak for jeres svar/hjælp/råd osv (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2007 af 150972 (Slettet)

Du kan begynde at vægttræne (styrketræning i fitnesscenter).

Hvis du vil øge din vægt uden "dårlig" mad, skal du gå uden om slik, kager og den slags.
Når du spiser skal størstedelen af den energi du indtager komme fra mad der har et stor indhold af kulhydrat. Du skal også spise fødevarer der indeholder forholdsvist mange umættet fedtsyrer og samtidig holde dig fra de mættet fedtsyrer. Du kan som regel læse på varedeklaretionen hvad der er i varen.

Med hensyn til træning gælder det om at træne tungt og reglmæssigt. Du nedbryder så dine muskler og bruger den energi fra maden til at restituere (komme dig efter træning - dine muskler vokser) Og nej du bliver IKKE KÆMPE STOR!

Du skal selvfølgelig også have protein men da protein mætter meget nok at være opmærksom på, at få det anbefalet og det er ca. 1 g pr. kg legemsvægt. (vejer du 50kg skal du have ca 50 g protein om dagen)

De 50g får man med stor sandsynlighed hvis man spiser alm. mad, så hold dig fra proteinpulver og den slags. Det er spild af penge og det mætter for meget. (Den største synder når tynde drenge vil vokse er det enorme proteinindtag = man får ikke energi nok til at vokse)

Drik evt. ½ liter cacaoskummemælk efter træning.


Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2007 af 150972 (Slettet)


"Undervægtig Grimt?
Jeg føler selv, at undervægt er grimt /: Føler at mange mennesker kigger på mig, som om jeg var en sindsforvirret anoretikker. Især hvis jeg møder en mere overvægtig person. Hvad tænker I selv, når i møder en meget undervægtig person?"

Måske betragter(kigger) "den overvægtige person" slet ikke dig som en "sindsforstyrret anoretikker". Jeg tror du er meget fokuceret på din vægt og utilfredshed med din krop, så når andre kigger tror du straks det værste! Har du tænkt at de kigger fordi de er misunderlige? de synes måske du har en krop som de gerne vil have.

De fleste forbinder overvægt med dovnskab og undervægt med kontrol. Det er en realitet og kan spores helt tilbage til børnehavestadiet. De normalvægtige gider ikke lege med de tykke. Det skyldes både forældres måde at tale om de tykke men også "de tykkes" manglende mobilitet.

Generelt har vi en tendens til, at sætte andre i bås, vi kategorisere hinanden for ligesom at vide hvor vi har hinanden og at skabe en identitet.

Er du meget optaget af hvad du spiser og hvordan/hvor meget du træner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2007 af jeantiger (Slettet)

Jeg havde en veninde der selv havde samme problem som dig. Hendes læge gav hende nogle fedt-piller, er ikke helt klar over hvad det var, men der var noget olie inden i dem. Altså kapsler med olie, det hjalp hende til ligesom at få noget nødig ekstra fedtstof, der gjorde at hun kunne begynde at træne (danne noget muskelmasse), mens hun stadig havde lidt at forbrænde af ud over bare det normale.

Svar #4
04. februar 2007 af Sannaen (Slettet)

Tusind tak for alle jeres besvarelser !! Det har været interessant, lærerigt og ikke mindt brugbart !

#1 - Gode pointer du har. Jeg vil helt klart forsøge mig frem nu !

#2 Ja.. Tror faktisk du har ret. FØLER selv, at jeg er grim /:

#3 Kunn ejg evt prøve at take med min læge om (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2007 af cani (Slettet)

#0 - Nu har jeg ingen anelse om hvad du vejer, hvor høj du er og dit daglige kcal-indtag, men jeg kan sige ud fra personlig erfaring, at styrketræning/bodybuilding er vejen frem for undervægtige. Jeg startede selv for godt 3 år siden, i en alder af 15½, fordi jeg kun vejede 61 kg med en højde på godt 1.80cm dengang. I dag efter 3 år vejer jeg 75 kg fordelt på 1.83 cm. Jeg træner 5-6 gange om ugen, hvor mit daglige kcal-indtal er på 4-5000.
Det skal lige nævnes, at jeg ikke har været særlig seriøs omkring min træning det første år, samt været ude for nogle komplikationer. Så det er klart noget, som jeg vil anbefale, da man ikke nok med tager på, men også får en lettelse i sindet. Man kan komme ud med aggressionerne, så det er jo bonus :).

#1 - Nogle føler måske, at protein mætter for meget og måske koster det, og måske er der nogle, som ser dette tilskud, som et mirakelmiddel, men i mine øjne er det et godt supplement, hvis man ikke har tid eller lyst til at proppe sig med mad konstant. Jeg spiser 4-5 almindelige måltider, samt 3 shakes á 40 gram protein dagligt. For når man træner brænder man jo energi af, så automatisk bliver man mere sulten og jo mere tid der går, så vokser ens mavesæk også eller den kan i hvert fald have mere i sig :). En finggerregel er 2 g pr. kropskg, dvs. 50 kg x 2 = 100 gram. 1 gram er for lidt, hvis man skal opbygge muskelmasse. Vi skulle jo nødigt have, at drengen trænede uden at 'gaine' masse, men i stedet bare brændte det hele af på hård træning.

Af ingen ting, kommer der ingen ting, så bare æd løs og pump noget jern, så skal du nok blive en 'alm. dreng (eller pige)'

Skriv et svar til: Modsat slankekur !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.