Matematik
Differentialligninger i Excel
01. februar 2007 af
MadeInBrazil (Slettet)
Jeg har haft kyssesyge, så har ikke haft muligheder for at lære hvordan man bruger excel til differentialligninger.
1. opgave lyder:
For en funktion har vi følgende oplysninger:
f'(t) = 7
f(0) = 15
Benyt Excel til at lave en tabel samt graf for funktionsværdier fra t = 0 til 30. Forekommer resultatet fornuftigt?
.. sådan er de næste 2 opgaver så også. Hvordan kan jeg benytte excel til at løse denne opgave?
1. opgave lyder:
For en funktion har vi følgende oplysninger:
f'(t) = 7
f(0) = 15
Benyt Excel til at lave en tabel samt graf for funktionsværdier fra t = 0 til 30. Forekommer resultatet fornuftigt?
.. sådan er de næste 2 opgaver så også. Hvordan kan jeg benytte excel til at løse denne opgave?
Svar #1
02. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Well, funktionen er lineær, thi den afledte er en konstant. Forskriften giver sig selv. I Excel ville jeg mene, at man kunne gøre som følger:
Skriv 0 i felt A1 og ="forskrift, du har opskrevet" i felt B1. Så har du det første punkt. Hvordan du gør med de følgende, må du selv overveje.
Er du nu klar over, hvad du skal gøre?
Skriv 0 i felt A1 og ="forskrift, du har opskrevet" i felt B1. Så har du det første punkt. Hvordan du gør med de følgende, må du selv overveje.
Er du nu klar over, hvad du skal gøre?
Svar #3
20. november 2012 af annaok (Slettet)
Kan du evt uddybe svaret? :-) Jeg er ikke helt klar over, hvad du præcis mener. Skal man ikke bruge den information der står ovenover opgaven?
Skriv et svar til: Differentialligninger i Excel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
