Matematik
Areal af trekant
04. februar 2007 af
frede000 (Slettet)
Hej
Er det muligt at beregne arealet af en trekant, hvis man kun kender siderne a,b og c?
Er det muligt at beregne arealet af en trekant, hvis man kun kender siderne a,b og c?
Svar #1
04. februar 2007 af lassee (Slettet)
ja, du kan bruge cosinus relationerne til at finde en af vinklerne og så kan du bruge den formel der hedder
T=0.5*ab*sinC eller
T=0,5*ac*sinB eller
T=o,5*cb*sinA
det kommer an på hvilken vinkel du finder i første omgang
T=0.5*ab*sinC eller
T=0,5*ac*sinB eller
T=o,5*cb*sinA
det kommer an på hvilken vinkel du finder i første omgang
Svar #2
04. februar 2007 af Teazy (Slettet)
ja
a^2 = b^2 + c^2 - 2bc * cos(A)
isoler A i formlen.
Derefter kan arealet regnes ved T = 0,5 * h * g, i det her tilfælde er højden (måske) sin(A) * c. så det blir 0,5 * b * c * sin(A).
(bare et eksempel, ved ik hvordan du har navngivet dint trekant)
a^2 = b^2 + c^2 - 2bc * cos(A)
isoler A i formlen.
Derefter kan arealet regnes ved T = 0,5 * h * g, i det her tilfælde er højden (måske) sin(A) * c. så det blir 0,5 * b * c * sin(A).
(bare et eksempel, ved ik hvordan du har navngivet dint trekant)
Skriv et svar til: Areal af trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
