Matematik

Forskrift or liniær funktion

04. februar 2007 af knnico (Slettet)
Bestem en forskrift for den liniære funktion f, der går gennem punkterne (3,9) og (-2,-1), og løs ligningen f(x)=53

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2007 af mathon

brug to-punkts-formlen

(y-y1)=(x-x1)=(y2-y1)/(x2-x1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2007 af stabil (Slettet)

Find hældningen vha. ovenstående formel, dernæst bruger du y = ax + b. Hvor y enten er 9 eller -1 og x er 3 eller -2.

Svar #3
04. februar 2007 af knnico (Slettet)

(y-y1)=(x-x1)=(y2-y1)/(x2-x1)

er det ikke

(y-y1)/(x-x1)=(y2-y1)/(x2-x1)

og hvad er y i forhold til y2?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=26704

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2007 af lindgaard44 (Slettet)

sådan?:

(-1-9)/(-2-3)=2=a

9=2*3+b

9=6+b

b=3

og hvad så med f(x)= 53

Skriv et svar til: Forskrift or liniær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.