Matematik
Ligning og en lineær model..
05. februar 2007 af
mariaa (Slettet)
1. Lös Ligningen:
-2x^2 + 2x - 10 = 2x^2 + 22x + 6
Mit bud:
-2x^2 + 2x - 10 = 2x^2 + 22x + 6
-6 - 10 = 20x + 22x + 2X^2 + 2X^2
nogen der kan ka hjælpe med at finde resultatet?
--------------------------------------------------------
2. En landsbys befolkning aftager med ca.25 indbyggere om året. I året 1990 var der 550 indbyggere.
a) Opstil en matematisk model der beskriver antallet af indbyggere i denne landsby.
b) Hvornår vil der ifölge modellen være 0 indbyggere i landsbyen?
Mit bud:
a) Det er en Lineær model som har forskriften
f(x)=ax+b : f(x)=25x+550
b) evt. hjælp?
-2x^2 + 2x - 10 = 2x^2 + 22x + 6
Mit bud:
-2x^2 + 2x - 10 = 2x^2 + 22x + 6
-6 - 10 = 20x + 22x + 2X^2 + 2X^2
nogen der kan ka hjælpe med at finde resultatet?
--------------------------------------------------------
2. En landsbys befolkning aftager med ca.25 indbyggere om året. I året 1990 var der 550 indbyggere.
a) Opstil en matematisk model der beskriver antallet af indbyggere i denne landsby.
b) Hvornår vil der ifölge modellen være 0 indbyggere i landsbyen?
Mit bud:
a) Det er en Lineær model som har forskriften
f(x)=ax+b : f(x)=25x+550
b) evt. hjælp?
Svar #1
05. februar 2007 af Sune æ karl (Slettet)
1. flyt den rundt så der står ax^2+bx+c=0 og løs som en anden gradsligning
Svar #2
05. februar 2007 af dnadan (Slettet)
1)
Der er tale om en andengradsligning, flyt alt over på samme side, og ryd op... Herefter løses den som en hvilken som helst anden andengradsligning.
2a)
Den aftager... i følge din model vil befolkningstallet stige 25 pr. år.
2b) Når du har lavet 2a) siger du bare f(x)=0 og løser den pågældende ligning.
Der er tale om en andengradsligning, flyt alt over på samme side, og ryd op... Herefter løses den som en hvilken som helst anden andengradsligning.
2a)
Den aftager... i følge din model vil befolkningstallet stige 25 pr. år.
2b) Når du har lavet 2a) siger du bare f(x)=0 og løser den pågældende ligning.
Skriv et svar til: Ligning og en lineær model..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
