Fysik
TRYK
15. december 2002 af
SP anonym (Slettet)
Jeg skal beregne trykket inden i en varmtsluftsballon. Opgaven står forneden. Som det ses får jeg trykket angivet udenfor, men hvis jeg forsøget af regne trykket ud inden i får jeg hele tiden en ligning med 2 ubekendte. Er der nogen der har en god ide eller skal man bare antage trykket er det samme. For det må vel være højere inden i en ballon end uden for da den ellers ville skvatte sammen. Hvis det skal antages er der så nogen der har en god ide/teori til hvorfor man må dette.
Med julehilsen
Rune
Densiteten, D af en gas afhænger af trykket og af temperaturen på følgende måde:
D=p(0)*(P/(1+(273+t))
P: trykket målt i atmosfære (atm).
t: temperaturen målt i grader celsius.
p(0): densiteten ved 0 grader celsius og 1 atm.
En affaldspose af polyethylen (det er det, som de tynde knitrende plastikposer er lavet af) har en massen på 70 gram og et rumfang på 5,3 m3. Posen fyldes med luft, som opvarmes til 70 grader celcius.
omgivende luft har temperaturen 18 grader celcius og trykket 1 atm.
For (tør) atmosfærisk luft er p(0) = 1,293 g/L.
Med julehilsen
Rune
Densiteten, D af en gas afhænger af trykket og af temperaturen på følgende måde:
D=p(0)*(P/(1+(273+t))
P: trykket målt i atmosfære (atm).
t: temperaturen målt i grader celsius.
p(0): densiteten ved 0 grader celsius og 1 atm.
En affaldspose af polyethylen (det er det, som de tynde knitrende plastikposer er lavet af) har en massen på 70 gram og et rumfang på 5,3 m3. Posen fyldes med luft, som opvarmes til 70 grader celcius.
omgivende luft har temperaturen 18 grader celcius og trykket 1 atm.
For (tør) atmosfærisk luft er p(0) = 1,293 g/L.
Svar #1
17. december 2002 af SP anonym (Slettet)
Mon ikke De ærede herrer Boyle-Mariotte / Guy Lussac i fællesskab skulle have svaret ved ligningen:
(P*V)/T=(P1*V1)/T1, hvor P er trykket V er volumen og T er temperaturen i Kelvin......god fornøjelse
(P*V)/T=(P1*V1)/T1, hvor P er trykket V er volumen og T er temperaturen i Kelvin......god fornøjelse
Svar #2
17. december 2002 af SP anonym (Slettet)
Den vil jeg godt have en gang til.Hvad er det jeg skal sætte lig hinanden.
Svar #3
18. december 2002 af SP anonym (Slettet)
Eeh...vi prøver igen sæt dig ned og kig på Boyle Mariotte gaslov (der siger at P*V=konstant for en Isoterm proces) / Guy Lussacs gaslov (der siger at P/T=konstant for en Isoterm proces). kombiner disse to gaslove og så har du følgende ligning:
(P*V)/T=(P1*V1)/T1 hvor:
P=Trykket P1=Nye Tryk
V=Volumen V1=Nye volumen
T=Temperatur i Kelvin T1=nye temp.
Nu fylder du så ballonen med 5,3 m3 atmosfærisk luft ved 18 grader celcius (291 K) og 1 atm. tryk, nu opvarmer du så ballonen til 70 C (343 K) volumen er stadig den samme hvad er P1?. (så er det vist skåret ud i pap) 8-)
(P*V)/T=(P1*V1)/T1 hvor:
P=Trykket P1=Nye Tryk
V=Volumen V1=Nye volumen
T=Temperatur i Kelvin T1=nye temp.
Nu fylder du så ballonen med 5,3 m3 atmosfærisk luft ved 18 grader celcius (291 K) og 1 atm. tryk, nu opvarmer du så ballonen til 70 C (343 K) volumen er stadig den samme hvad er P1?. (så er det vist skåret ud i pap) 8-)
Skriv et svar til: TRYK
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
