Matematik
Vektorer
07. februar 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hey derude..
Lidt hjælp til denne opgave tak :)
Banekurven for vektorfunktionen: f(t)= (t^3 - 3t , t^2+1), t?[-2,2].
-Bestem værdier af t for hvilke tangentvektoren i punktet f(t) er parallel med y-aksen.
-Beregn krumningsradius for t=1, og indtegn en cirkel med denne radius et passende sted på tegningen.
Mange tak for hjælpen ! :)
Lidt hjælp til denne opgave tak :)
Banekurven for vektorfunktionen: f(t)= (t^3 - 3t , t^2+1), t?[-2,2].
-Bestem værdier af t for hvilke tangentvektoren i punktet f(t) er parallel med y-aksen.
-Beregn krumningsradius for t=1, og indtegn en cirkel med denne radius et passende sted på tegningen.
Mange tak for hjælpen ! :)
Svar #2
08. februar 2007 af Panthers88 (Slettet)
Hmm.
er det ikke meget nemmere at bruge formlen:
R = Længden f ' (t) ^3 / Længden vektorHAT f'(t) * f''(t)
er det ikke meget nemmere at bruge formlen:
R = Længden f ' (t) ^3 / Længden vektorHAT f'(t) * f''(t)
Svar #3
08. februar 2007 af mathon
det er jo den jeg bruger blot på formen
1/R=Længden vektorHAT f'(t) * f''(t)/f ' (t) ^3!!!!
1/R=Længden vektorHAT f'(t) * f''(t)/f ' (t) ^3!!!!
Svar #4
08. februar 2007 af Panthers88 (Slettet)
Jo tak for din hjælp..
men forstår ikke hvorfor du bruger krydsprodukt, når du bare skal gange v(t) hat med a(t) ??
men forstår ikke hvorfor du bruger krydsprodukt, når du bare skal gange v(t) hat med a(t) ??
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
