Matematik
akser
07. februar 2007 af
lith (Slettet)
opgave:
betragt planen H med ligning:
3x+6y-5z+15=0
Bestem en nomalvektor til H: det er (3,6,-5).
bestem skæringspunkterne mellem H og hver af koordinatsystemets tre akser...er der nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål??
på forhånd tak..
betragt planen H med ligning:
3x+6y-5z+15=0
Bestem en nomalvektor til H: det er (3,6,-5).
bestem skæringspunkterne mellem H og hver af koordinatsystemets tre akser...er der nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål??
på forhånd tak..
Svar #1
07. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Hint: Når planen skærer x-aksen, er y=0 og z=0; når den skærer y-aksen, er x=0 og z=0; og når den skærer z-aksen, er x=0 og y=0.
Svar #2
07. februar 2007 af lith (Slettet)
okey...
vil lige prøve og regnet ..vil du ik se om det er rigtig....
3x+6y-5z+15=0
3x+6*0-5*0+15=0
3x+15=0
x=-15/3...er det rigtigt..er det bar det?
vil lige prøve og regnet ..vil du ik se om det er rigtig....
3x+6y-5z+15=0
3x+6*0-5*0+15=0
3x+15=0
x=-15/3...er det rigtigt..er det bar det?
Svar #3
07. februar 2007 af mathon
3x+6y-5z+15=0
x-aksens punkter har koordinatudtrykket (x,y,z)=(x,0,0),
hvoraf
3x+15=0
x=-5, altså i (-5,0,0)
y-aksens punkter har koordinatudtrykket (x,y,z)=(0,y,0)
hvoraf
6y+15=0
2y+5=0
y=-2,5, altså (0,-2.5,0)
z-aksens punkter har koordinatudtrykket (x,y,z)=(0,0,z),
hvoraf
-5z+15=0
z=3, altså (0,0,3)
x-aksens punkter har koordinatudtrykket (x,y,z)=(x,0,0),
hvoraf
3x+15=0
x=-5, altså i (-5,0,0)
y-aksens punkter har koordinatudtrykket (x,y,z)=(0,y,0)
hvoraf
6y+15=0
2y+5=0
y=-2,5, altså (0,-2.5,0)
z-aksens punkter har koordinatudtrykket (x,y,z)=(0,0,z),
hvoraf
-5z+15=0
z=3, altså (0,0,3)
Skriv et svar til: akser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
