Matematik

Ligning

07. februar 2007 af Supervision (Slettet)
Jeg vil meget gerne have hjælp til den her ligning:
log(2-3x) = ln(e3)

Mit forslag:

log(2-3x )= 3
2-3x = 103
2-3x = 1000
3x = 2 – 1000
3x = -998
x = -998/3
x = -332,7



Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Ja, det ser ud til at være korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2007 af mathon

log(2-3x) = ln(e^3), x<(2/3)

log(x)=k*ln(x), hvor k=1/ln(10)

ln(2-3x)/ln(10) = ln(e^3) = 3

ln(2-3x)=3*ln(10)=ln(10^3)

ln(2-3x)=ln(10^3), hvoraf

2-3x = 1000

3x = 2-1000 = -998

x = -998/3 = -(332+2/3) = ca. -332,67

Svar #3
07. februar 2007 af Supervision (Slettet)

#2 hvordan kommer 2 ind?

Svar #4
07. februar 2007 af Supervision (Slettet)

ikke 2 men k?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2007 af mathon

log(x) = k*ln(x), med k = 1/ln(10)

Logaritmefunktionerne log(x) og ln(x) er proportionale med proportionalitetskonstanten k=1/ln(10)

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.