Matematik

alkohol

07. februar 2007 af razi (Slettet)
En person indtager hurtigt efter hinanden 5 øl med en alkoholprocent pa 4%. (Vi regner her med vægtprocent, dvs, at det er 4% af øllens vægt, der er
alkohol). Hvor mange gram alkohol har personen sa i kroppen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Antag at en øl (og alkohol) har nogenlunde samme densitet som vand, rho = 1000 kg / m3 = 1g/cm3

En øl indeholder typisk 1/3 l => V[5øl] = 5/3 l

Af dette er 4% alkohol: V[alkohol] = 0.04*5/3l ~ 0.06l

rho = m/V => m = rho*V = 1000 kg / m3 * 0.06*10^(-3) m^3 = 0.06 kg =>

m = 60 gram alkohol.

//Sentinox


Svar #2
07. februar 2007 af razi (Slettet)

taak for besvarelsen..:D..
hvad skal jeg så svare her?
Opstil en formel, der angiver, hvordan mængden af alkohol i kroppen afhænger af antallet af timer siden indtagelsen af de 5 øl.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Dette kræver yderligere oplysninger (hvor meget forbrændes per time etc...).

//Sentinox

Svar #4
08. februar 2007 af razi (Slettet)

der forbrændes 8 gram?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2007 af King_2 (Slettet)

8 gram øl eller 8 gram alcohol..

Svar #6
08. februar 2007 af razi (Slettet)

8 gram alkohol¨pr time..

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

Den må du da selv kunne klare.

Der er til tiden t=0, netop m=60 gram.
Per time forsvinder der 8 gram.

m[alkoholikrop](t) = 60 - 8*t, t[0;60/8]

//Sentinox

Skriv et svar til: alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.