Matematik
Løs ligningen....hvordan?
07. februar 2007 af
Jelly (Slettet)
Har fået en opgave uden hjælpemidler som jeg ikke lige kan hitte ud af.
Løs ligningen
x^4 - 3x^2 + 2 = 0
Håber nogle kan komme med hints?
Løs ligningen
x^4 - 3x^2 + 2 = 0
Håber nogle kan komme med hints?
Svar #1
07. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Sæt u = x². Når du så har fundet løsningerne for ligningen i u, skal du huske at løsningerne i x er ±u (så der er altså fire løsninger).
Sæt u = x². Når du så har fundet løsningerne for ligningen i u, skal du huske at løsningerne i x er ±u (så der er altså fire løsninger).
Svar #3
07. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Nej u²-3u+2=0 er en andengradsligning. Start med d=b²-4ac.
Svar #5
07. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Løser ligningerne x²=2 og x²=1.
Det giver de 4 løsninger som er nævnt i #1
Det giver de 4 løsninger som er nævnt i #1
Skriv et svar til: Løs ligningen....hvordan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
