Matematik

ligning

08. februar 2007 af Malika (Slettet)
Er der nogen der gider at hjælpe.

Løs ligningerne:
a) 12*1,18^x=64
b) 45*5^x+15=60

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2007 af King_2 (Slettet)

a = 1,18^x = 64/12
=> log(1,18^x) = log(6412/) jeg tror det er sån man gør det..

Svar #2
08. februar 2007 af Malika (Slettet)

skal man ikke gange 64*12, det er den trdje regel.

Svar #3
08. februar 2007 af Malika (Slettet)

skal man ikke gange 64*12, det er den tredje regel.

Svar #4
08. februar 2007 af Malika (Slettet)

skal man ikke gange 64*12, det er den tredje regel.

Svar #5
08. februar 2007 af Malika (Slettet)

hjælp..............

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2007 af mathon

a) 12*1,18^x=64

1,18^x=64/12

x*ln(1,18)=ln(64/12)

x=ln(64/12)/ln(1,18)



b) 45*5^x+15=60

45*5^x=60-15=45

45*5^x=45

5^x=1

x=0, da 5^0=1

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.