Matematik
Integral/eksakt værdi
09. februar 2007 af
mumi1986 (Slettet)
Jeg skal finde den eksakte værdi af :
4
? x / x^2 - 1
2
Jeg har valgt at sætte nævneren udenfor så der står:
4
? x · (x^2 – 1)^ -1
2
Herefter bruger jeg substitution hvor t=x^2 og dt=2x og får resultatet:
(½ ln(15)) - (½ ln(3))
Men regner man du ud på lommeregneren som den står lige ovenover eller bruger lommeregnerens funktion til at regne integraler ud giver det ikke det samme.
Hvad er galt??
På forhånd tak
4
? x / x^2 - 1
2
Jeg har valgt at sætte nævneren udenfor så der står:
4
? x · (x^2 – 1)^ -1
2
Herefter bruger jeg substitution hvor t=x^2 og dt=2x og får resultatet:
(½ ln(15)) - (½ ln(3))
Men regner man du ud på lommeregneren som den står lige ovenover eller bruger lommeregnerens funktion til at regne integraler ud giver det ikke det samme.
Hvad er galt??
På forhånd tak
Svar #2
09. februar 2007 af mumi1986 (Slettet)
Så er jeg nok ikke helt med længere.
Hvis t=x^2-1 hvad skal t så erstatte når man regner videre?
Hvis t=x^2-1 hvad skal t så erstatte når man regner videre?
Skriv et svar til: Integral/eksakt værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
