Matematik
Vinkelrette vektorer
10. februar 2007 af
julle.p (Slettet)
Hej alle. Jeg er lige kørt lidt fast....
(I det følgende: Eks. Va = vektor a)
Givet: Va = (1,2,3) Vb = (2,-1,2) Vc = (-1,2,2)
Opgave: Bestem tallene s og t således at Vd = Va + s(Vb) + t(Vc) står vinkelret på både Vb og Vc.
Udregnet: Vd = (1+2s-t , 2-s+2t , 3-2s+2t)
Herefter ville jeg benytte at: d prik b=0 og tilsvarende med c. Det skulle gerne gi' to ligninger med to ubekendte, som kan løses for s og t.
Men hvordan er det lige man opstiller de ligninger??
Håber i kan hjælpe.
Mvh Alex.
(I det følgende: Eks. Va = vektor a)
Givet: Va = (1,2,3) Vb = (2,-1,2) Vc = (-1,2,2)
Opgave: Bestem tallene s og t således at Vd = Va + s(Vb) + t(Vc) står vinkelret på både Vb og Vc.
Udregnet: Vd = (1+2s-t , 2-s+2t , 3-2s+2t)
Herefter ville jeg benytte at: d prik b=0 og tilsvarende med c. Det skulle gerne gi' to ligninger med to ubekendte, som kan løses for s og t.
Men hvordan er det lige man opstiller de ligninger??
Håber i kan hjælpe.
Mvh Alex.
Svar #1
10. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Hvordan du opstiller ligningerne? Well, du udregner prikprodukterne Vd.Vb hhv. Vd.Vc, og sætter dem lig 0. Dermed får du to ligninger med to ubekendte, som du løser.
Skriv et svar til: Vinkelrette vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
