Kemi
Reaktionshastighed
13. februar 2007 af
petse (Slettet)
Hej,
Sidder lige med 2 problemer.
Opgaveteksten:
En portion ammoniumnitrit (NH4NO2) udrøres i 2,00 liter vand. Stoffet går straks i opløsning, og følgende reaktion forløber herefter
NH4+(aq) + NO2- --> N2(g) + 2 H2O(l)
Så er der en graf som viser den aktuelle koncentration af NH4+ som funktion af tiden i minutter.
Opgave c)
Bestem reaktionshastigheden til det tidspunkt, hvor den aktuelle koncentration af NH4+ er faldet til 0,100M
Skal jeg her bruge v=k*(NH4+)^2 eller 1/[NH4+]=kt+1/[NH4+]_0?
Men ved ikke hvad jeg skal indsætte hvor...
opgave d)
Beregn massen af den mænge NH4NO2, som blev opløst i de 2,00 liter vand.
Her har jeg så ingen idé.
Tusind tak på forhånd.
Sidder lige med 2 problemer.
Opgaveteksten:
En portion ammoniumnitrit (NH4NO2) udrøres i 2,00 liter vand. Stoffet går straks i opløsning, og følgende reaktion forløber herefter
NH4+(aq) + NO2- --> N2(g) + 2 H2O(l)
Så er der en graf som viser den aktuelle koncentration af NH4+ som funktion af tiden i minutter.
Opgave c)
Bestem reaktionshastigheden til det tidspunkt, hvor den aktuelle koncentration af NH4+ er faldet til 0,100M
Skal jeg her bruge v=k*(NH4+)^2 eller 1/[NH4+]=kt+1/[NH4+]_0?
Men ved ikke hvad jeg skal indsætte hvor...
opgave d)
Beregn massen af den mænge NH4NO2, som blev opløst i de 2,00 liter vand.
Her har jeg så ingen idé.
Tusind tak på forhånd.
Svar #1
13. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
c)
Du har ikke oplyst om det er 1. ordens reaktion eller 2. ordens (eller noget helt andet).
Du skal derfor plotte koncentrationen af NH4+ mod tiden og beregne hastigheden v som v=-dc/dt i det pågældende punkt. Dette er kurvens tangent.
d)
Hvis du kender udgangskoncentrationen C0 (aflæs på grafen) og volumen, kan du beregne mængden af tilsat stof
Du har ikke oplyst om det er 1. ordens reaktion eller 2. ordens (eller noget helt andet).
Du skal derfor plotte koncentrationen af NH4+ mod tiden og beregne hastigheden v som v=-dc/dt i det pågældende punkt. Dette er kurvens tangent.
d)
Hvis du kender udgangskoncentrationen C0 (aflæs på grafen) og volumen, kan du beregne mængden af tilsat stof
Svar #2
13. februar 2007 af petse (Slettet)
Nu har jeg ikke matematik på A niveau,
så når du skriver i opgave c)
v=-dc/dt
hvad skal jeg så indsætte i dc ig dt? Er godt klar over det er koncentrationen og tiden, men er ikke så meget inde i det der med differential halløjet..
Og det er en 2. ordens reaktion...
så når du skriver i opgave c)
v=-dc/dt
hvad skal jeg så indsætte i dc ig dt? Er godt klar over det er koncentrationen og tiden, men er ikke så meget inde i det der med differential halløjet..
Og det er en 2. ordens reaktion...
Svar #3
13. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hvis du ikke har mat på A-niveau, kan du jo bare løse opgaven grafisk!
Afsæt koncentrationen C på Y-aksen og tiden t på x-aksen.
Find punktet, hvor c=0,1 M
Aflæs hælningen (lav en tangent med en lineal)
Hælningen er hastigheden v = -dc/dt
Afsæt koncentrationen C på Y-aksen og tiden t på x-aksen.
Find punktet, hvor c=0,1 M
Aflæs hælningen (lav en tangent med en lineal)
Hælningen er hastigheden v = -dc/dt
Skriv et svar til: Reaktionshastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
