Matematik
opgave med funktioner (finde toppunkt mm)
14. februar 2007 af
lars-allan (Slettet)
jeg har fundet et billede af opgaven på adressen:
http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/XcV60009.jpg
har faktisk problemer i alle opgaver, men hvis man tager udgangspunkt i a:
for at finde toppunktet skal man finde ligningen for parabel BC. hvis man finder to punkter på parablen burde det kunne lade sig gøre.
i punkt B er x=8
y kan findes ved tan(26.6)*8= 4.006
B=(8;4.006)
det næste punkt man kan finde er C:
y findes ved tan(135)*-3= 3
C=(14,3)
en andengradsligning ser sådan ud:
a*x^2+b*x+c
ved at indsætte tallene får man
a*14^2+b*14+c=3
a*8^2+b*8+c=4.006
men hvad er c? kan man ikke finde ud af værdien på c på en måde?
http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/XcV60009.jpg
har faktisk problemer i alle opgaver, men hvis man tager udgangspunkt i a:
for at finde toppunktet skal man finde ligningen for parabel BC. hvis man finder to punkter på parablen burde det kunne lade sig gøre.
i punkt B er x=8
y kan findes ved tan(26.6)*8= 4.006
B=(8;4.006)
det næste punkt man kan finde er C:
y findes ved tan(135)*-3= 3
C=(14,3)
en andengradsligning ser sådan ud:
a*x^2+b*x+c
ved at indsætte tallene får man
a*14^2+b*14+c=3
a*8^2+b*8+c=4.006
men hvad er c? kan man ikke finde ud af værdien på c på en måde?
Skriv et svar til: opgave med funktioner (finde toppunkt mm)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
