Matematik

3. gradsligning

14. februar 2007 af Chabu (Slettet)
Hej

Jeg skal have x til at være = 0,4 og jeg har ligningen

f(x) = -0,5x^3-0,5x^2+0,5x+0,5

Mit spørgsmål er så, om jeg først skal sætte 3. gradsligninen = 0 og derefter f(0,4) = et eller andet?

Eller hvad skal jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2007 af jgthb (Slettet)

umiddelbart lyder det som en underlig opgave. hvordan lyder opgaveteksten?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2007 af 9ckolaj (Slettet)

Lyder meget underligt! Du har jo allerede fået givet x, så skal du bare sætte det ind på x'ets plads og regne det ud!

Svar #3
14. februar 2007 af Chabu (Slettet)

Hehe.. er nok mig der har misforstået opgaven. Du får teksten her:

Når vinden rammer vingerne på en vindmølle, vil vinden blive bremset. Vinforholdet er defineret som forholdet mellem vindens hastighed bagved vingerne og foran vingerne.
Den teoretiske effektivitet af en vindmølle som funktion af vindforholdet kan med tilnærmelse beskrives ved funktionen:

f(x) = -0,5x^3-0,5x^2+0,5x+0,5

hvor f(x) er effektiviteten og x er vindforholdet.

Bestem ved hjælp af grafregneren det vindforhold, der svarer til en effektivitet på 0,4.

Bestem ved hjælp af f'(x) den størst mulige effektivitet af en vindmølle.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2007 af jgthb (Slettet)

#3
sådan...så giver opgaven en del mere mening :)

første opgave skal løses på din regnemaskine. du skriver f(x) ind på den og der ud over skriver du også en linje med ligningen y=0,4 ind. du finder herefter skæringspunktet mellem de to grafer. x-værdien til dette punkt er den værdi, vi ønsker at finde.

i anden del skal du selvfølgelig differentiere f(x). sæt f'(x) lig med 0. prøv selv at gå videre derfra

Svar #5
15. februar 2007 af Chabu (Slettet)

nu går det så galt alligevel.
Er f'(x) rigtig?

f'(x)= -1,5x^2-x+0,5

Så regner jeg videre:
f'(x)= -1,5x^2-x+0,5 = 0

for at fjerne x^2 skal jeg så sætte -1,5 uden for parentesen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2007 af jgthb (Slettet)

Jep. f'(x) er korrekt.

det ses, at vi nu har en andengradsligning. hvad gør vi så...? :) ((bruger en formel))

Svar #7
15. februar 2007 af Chabu (Slettet)

Okay.. hehe.. hjernen var vist bare lige stået af.. Tak for din hjælp :D
Roder en del rundt i matematikken for tiden.. :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2007 af jgthb (Slettet)

det var så lidt

Skriv et svar til: 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.