Matematik

Ligning - vektorregning

15. februar 2007 af sundancekid (Slettet)
Jeg har problemer med denne ligning fra opg. 2.019 i eksamensbogen A-niveau.
En cirkel har en radius 13 og centrum i punktet C(4,-3).
Cirklen har to tangenter, som er parallelle med vektoren v=(12 , 5).
Beregn koordinatsættet til hvert af røringspunkterne for de to tangenter.
Så jeg har lavet lidt beregninger:
f(t):
x(t)=13cos(t)+4
y(t)=13sin(t)-3
f'(t):
x'(t)=-13sint
y'(t)=13cost
|-13sint 12|
|13cost 5| = 0
<=> 12*13*cost + 5*(-13)*sint=0
156*cost-65sint=0

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den ligning.
Beregningerne kommer fra et eksempel fra Mat3H side 177.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2007 af mathon

benyt
http://peecee.dk/?id=28882

Svar #2
15. februar 2007 af sundancekid (Slettet)

okaj så med den kan jeg omskrive ligningen til:
169*cos(t+67,3801) = 0
cos90=0
så t=22,6199 vil løse ligningen
Hvilket giver et punkt (16,2) når t sættes ind i f(t).
Men hvad så med det andet punkt.. ?
eller sætter jeg t ind forkert ?

Svar #3
15. februar 2007 af sundancekid (Slettet)

Okaj kan godt se det punkt er forkert, men er usikker på hvordan jeg skal finde det

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2007 af mathon

alternativ beregning
http://peecee.dk/?id=28893

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2007 af mathon

opfølgning på din tankegang
se
http://peecee.dk/?id=28906

Svar #6
15. februar 2007 af sundancekid (Slettet)

jeg forstår godt din metode, dog slutningen mangler, men jeg tror ikke det er den metode der er lagt op til

Svar #7
15. februar 2007 af sundancekid (Slettet)

#5 havde ikke set dit oplæg, tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2007 af mathon

slutningen mangler ikke. Du skal blot klikke på den nederste rammelinje på midterklodsen

Svar #9
15. februar 2007 af sundancekid (Slettet)

Det er dejligt at få så gennemarbejdet forklaringer, tak for hjælpen

Skriv et svar til: Ligning - vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.