Matematik

komplekse ligninger

15. februar 2007 af Camilla Glue (Slettet)
jeg sidder og kæmper med en komopleks tredjegradsligning og kan ikke få den rigtig løsning. er der nogen som kan hjælpe mig?? er der et computer program som kan løse den eller noget i den stil???

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2007 af chinpo (Slettet)

Du kunne jo starte med at skrive ligningen op, så kunne det være, at det var lidt nemmere at hjælpe dig?
Har du prøvet at faktorisere udtrykket?

Svar #2
15. februar 2007 af Camilla Glue (Slettet)

jeg ville utrolig gerne ligge ligningen op, men da det er min sso, ved jeg ikke om det er lovligt. ?? hvad betyder det sidste.
skal jeg ligge en op som ligner meget??

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2007 af oxford_nm (Slettet)

Du kan løse den på en TI-89, hvis du tilfældigvis har sådan en?

Svar #4
15. februar 2007 af Camilla Glue (Slettet)

det har min bror. så hvorn gør jeg.
ville det ikke være ulovtligt og lægge min opgave op her??

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2007 af oxford_nm (Slettet)

Ok, 3.gradsligninger på TI-89:

Tænd for den, og tryk "home". Derefter "F2" -> "1" (solve). Indtast ligningen, f.eks. x^3+2*x^2-5*x+3=0 og så ",x)", så der kommer til at stå:

solve(x^3+2*x^2-5*x+3=0,x)

Så tast "enter" og du får angivet de eksakte løsninger til ligningen.

Skal du have det komplekse "i" med kan du indsætte det ved at taste "2ND" -> "CATALOG".

Men husk, hvis du har fået til opgave at løse ligningen i en SSO, så er det meningen, at udregningerne skal udføres i hånden og at de skal med i opgaven. Jeg går ud fra, at du i forbindelse med din opgave gennemgår en metode, som du kan benytte til at løse ligningen. Evt. polynomiers division, som netop kan bruges til at faktorisere den = opskrive ligningen på formen a(x-r1)(x-r2)(x-r3) hvor a er koefficienten til 3.gradsledet og r1,r2,r3 er ligningens rødder?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Lige en bemærkning: Hvis du skal finde alle rødder i et polynomium, inkl. de komplekse, skal du huske at skrive

csolve(...

frem for bare

solve(...

Svar #7
15. februar 2007 af Camilla Glue (Slettet)

jeg har valgt og bruge udleddelsen af tredjegradslingningen i forbindelse med jens carstens bog. det var mere fordi jeg ikke kan løse den med de rigtige tal så for og have noget og gå efter så jeg kan finde mine regnefejl.

dette ville da være ulovtlig og ligge opgaven op her og modtage hjælp af jer ik??? for hvis ikke vil jeg da gerne have lidt hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2007 af Lusker (Slettet)

Nej det tror jeg ikke vil være lovligt ifølge de gældende regler omkring SSO.

Jeg tror dog godt at du må skrive den 3.gradsligning som du skal have løst.

Svar #9
15. februar 2007 af Camilla Glue (Slettet)

jamen den tredjegradsligning jeg skal løse er jo en del af opgave... må jeg så godt`?? skal være helt sikker inden jeg gør det

Svar #10
15. februar 2007 af Camilla Glue (Slettet)

hvis der står too few arguments hvad er der så galt??

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Selvfølgelig kan du skrive den konkrete ligning, som du vil løse, her. Så skal du nok få hjælp til den. Bare skriv ligningen...

Skriv et svar til: komplekse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.