Matematik

Kvadrat

15. februar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)
Hej folkens

a vektor = (0,2,2), b vektor = (sqrt(6), -1, 1)

Om en vektor c oplyses det, at vektor c sammen med vektor a og vektor b udspænder en terning

Bestem de Koordinatsæt, som vektor c kan have?

Kan i give mig hints?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2007 af piper (Slettet)

Hint:

Vektor c vil i hvert fald stå vinkelret på de to andre. Krydsproduktet af to vektorer er en ny vektor, der står vinkelret på disse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

En terning er karakteriseret ved at alle tre sider er lige lange! Endvidere er alle vinklerne i de 6 planer der danner terningen 90 grader.

//Sentinox

Svar #3
15. februar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt.

vil i sige:

0*sqrt6 = c1??
2*-1 = c1

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2007 af Madsst (Slettet)

Du skal finde en sidste vektor x=(x1,x2,x3) om hvilken det gælder at x er ortogonal på a og b og længden af x skal være sqrt(8). ¨
Dvs sqrt(x1^2+x^2+x^3)=sqrt(8)
ax=0, bx=0. Så er det bare at finde de tal der løser ligningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2007 af mathon

retning og længde af vektor_c

se
http://peecee.dk/?id=28996

Skriv et svar til: Kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.