Kemi

Fra molarmasse til gram.

17. februar 2007 af Gold-digga (Slettet)
Hvis jeg har en molarmasse på fx 84 g/mol, hvordan kommer jeg så frem til hvor meget det er i gram ?

Godt være det er et dumt spørgsmål (:



På forhånd thanks!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2007 af Jelly (Slettet)

Anvend følgende formel:

n = m/M

n = stofmængden
m = massen
M = molvægten


Svar #2
17. februar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Så jeg får stofmængden..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2007 af Molle (Slettet)

Du er nødt til at have to værdier for at kunne finde den tredje.
Hvis du vil vide, hvor massen af stof i gram, er du altså nødt til at kende molarmassen og stofmængden i mol.

Svar #4
17. februar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Ja. Jeg kender molarmassen, 84 g/mol. Jeg vil finde stofmængden. Så skal jeg os kende massen, for at finde stofmængden.

Hvordan ved jeg nu hvad massen er ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2007 af Molle (Slettet)

Hvis du hverken har stofmængde eller masse kan du ikke udregne en skid. Massen kan evt. vejes på en vægt.
Fortæl lidt mere om opgaven.

Svar #6
18. februar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Jamen jeg kender kun dette:

NaHCO3 ---> NaOH+CO2 .

molarmasse = 84 g/mol.

antal mol= ?

antal gram = ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2007 af Molle (Slettet)

Så kan du ikke løse opgaven. Det burde du kunne tænke dig til, hvis du forestiller dig situationen. Hvis 100 g NaHCO3 indgår i reaktionen vil du jo få flere mol, end hvis 10 g NaHCO3 indgår.

Skriv et svar til: Fra molarmasse til gram.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.