Generelt

Opgave

17. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Hejsa :)
Jeg har en opgave til jer:
"Hvilket tal giver, når det lægges til et 10 gange så stort tal, et tal som - når dets højre ciffer ganges med 4 og lægges til resultatet herover - giver 1000 som det endelige resultat ?"
Jeg skriver løsningen på opgaven i morgen. Jeg roser vedkommende, der løser opgaven. (Hvis der altså er nogen).


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2007 af dnadan (Slettet)

88

Svar #2
17. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Tillykke ;-)
Hvis du vil må du gerne vise, hvordan du har løst den, så de andre kan se det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2007 af piper (Slettet)

Når du siger højre ciffer giver det kun rigtigt mening hvis du snakker om naturlige tal med 2 cifre. Jeg er nået frem til 88, men der er nok pænere metoder at gøre det på. Jeg har gjort det lidt hurtigt, men jeg synes stadig, du skal se ideen.

Lad y og x i N være givet.

Løs ligningssystemet

11x+y = 1000

x = x (fri variabel)

y = 250 - (11/4)*x

Men y er et ciffer så

0 =< 250 - (11/4)*x =< 9

Der er kun få værdier af x i N, som opfylder ligningen, men kun et, når y skal være naturlig. Det ses ret hurtigt at.

x = 88.



Svar #4
17. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#1 og #3:
Tillykke! I er gået videre i DP Konkurrencen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2007 af piper (Slettet)

hehe :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#2
Da jeg læste opgaven hørte jeg sangen "88" af Sum 41 blive sunget inde i mit hoved...

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2007 af Artemis (Slettet)

#6: LoLz :D

Svar #8
20. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#6
Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#8 At da jeg læste opgaven, så kom svaret til mig via en sang, som kun fandtes i mit hovede....

Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.