Matematik
betydning af stigningstal og konstanter i lineær funktioner... !
18. februar 2007 af
annika1989 (Slettet)
jeg sidder med en opgave jeg bare ikke kan finde hoved og hale i..
jeg har fået to funktioner: p=½x+25 og p=-x+50
og her bliver jeg så spurgt om hvad hvilken betydning stigningstallet har for funktionerne og hvilken betydning konstanterne har..
jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal skrive..
HILFE ? ? ?
jeg har fået to funktioner: p=½x+25 og p=-x+50
og her bliver jeg så spurgt om hvad hvilken betydning stigningstallet har for funktionerne og hvilken betydning konstanterne har..
jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal skrive..
HILFE ? ? ?
Svar #1
18. februar 2007 af Nicklas.sk (Slettet)
y=ax+b
a er hældningskoefficienten (stigningstallet)
b er en konstant
a angiver hvor meget funktion falder eller stiger i værdi, når x forhøjes med 1.
b angiver hvor grafen for funktionen skærer y-aksen, altså hvilken hvilken y-værdi der tilhører x=0 (f(x)=0)
a er hældningskoefficienten (stigningstallet)
b er en konstant
a angiver hvor meget funktion falder eller stiger i værdi, når x forhøjes med 1.
b angiver hvor grafen for funktionen skærer y-aksen, altså hvilken hvilken y-værdi der tilhører x=0 (f(x)=0)
Skriv et svar til: betydning af stigningstal og konstanter i lineær funktioner... !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
