Matematik
Små mat opg. opfriskes
19. februar 2007 af
3700-Line (Slettet)
Jeg har været syg et stykke tid og skal snart op til matematik prøve, nogle der kan hjælpe mig med at opfriske noget "nemt" matematik?
a) Reducér: (x - y)2 + 2x( y - x) + (x + 2y)(x - 2y).
b) I et koordinatsystem er en parabel bestemt ved
y = x2 - 6x + 7 .
Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.
c) Beregn integralet integralettegn (2 oppe og 1 nede) (x^3+1/x)dx.
d) I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer.
a= (2t+1 (nedenunder står 6)) og b= (1 (nedenunder står t+1))
Bestem tallet t , så de to vektorer er ortogonale.
e) Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f (3) = 40 og f (5) = 160.
Bestem en forskrift for f .
f) En normalfordelt stokastisk variabel X har spredning 2.
Det oplyses, atP(X = 8) = 50% .Bestem P(7 = X = 11).
g)En funktion f er givet ved
f (x) = 5x^3 - 15x + 3 .
Bestem monotoniforholdene for f .
h)Løs ligningen log(2x + 3) - log(x) = 1 .
i)Isolér t(1) i formlen E(2)-E(1)= m*c*(t(1)-t(2)) .
a) Reducér: (x - y)2 + 2x( y - x) + (x + 2y)(x - 2y).
b) I et koordinatsystem er en parabel bestemt ved
y = x2 - 6x + 7 .
Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.
c) Beregn integralet integralettegn (2 oppe og 1 nede) (x^3+1/x)dx.
d) I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer.
a= (2t+1 (nedenunder står 6)) og b= (1 (nedenunder står t+1))
Bestem tallet t , så de to vektorer er ortogonale.
e) Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f (3) = 40 og f (5) = 160.
Bestem en forskrift for f .
f) En normalfordelt stokastisk variabel X har spredning 2.
Det oplyses, atP(X = 8) = 50% .Bestem P(7 = X = 11).
g)En funktion f er givet ved
f (x) = 5x^3 - 15x + 3 .
Bestem monotoniforholdene for f .
h)Løs ligningen log(2x + 3) - log(x) = 1 .
i)Isolér t(1) i formlen E(2)-E(1)= m*c*(t(1)-t(2)) .
Skriv et svar til: Små mat opg. opfriskes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
