Matematik
Parameterfremstillingen og vinkelret linje?
19. februar 2007 af
TjooDk (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er linjen l givet ved ligningen
-x+2y+2=0
og linjen m er givet ved parameterfremstillingen
x=-2-2s
y=10+3s
undersøg om l og m stårvinkelret på hinanden.
Kan ik rigtigt komme videre :S
-x+2y+2=0
og linjen m er givet ved parameterfremstillingen
x=-2-2s
y=10+3s
undersøg om l og m stårvinkelret på hinanden.
Kan ik rigtigt komme videre :S
Svar #1
19. februar 2007 af Sentinox (Slettet)
Hint: Hvad skal der gælde om deres retningsvektorer hvis de står vinkelret på hinanden?
(Du skal altså også finde parameterfremstillingen for -x+2y+2=0).
//Sentinox
(Du skal altså også finde parameterfremstillingen for -x+2y+2=0).
//Sentinox
Svar #2
19. februar 2007 af TjooDk (Slettet)
At skalarproduktet = 0?
Men kan ik helt se hvordan jeg finder to retningsvektorer?
Men kan ik helt se hvordan jeg finder to retningsvektorer?
Skriv et svar til: Parameterfremstillingen og vinkelret linje?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
