Matematik
3. gradspolynomium
19. februar 2007 af
metch34 (Slettet)
Jeg har en opgave hvor jeg skal finde forskriften for et 3. gradspolynomium y=ax^3+bx^2+cx+d. Jeg for givet to punkter (0,8) og (25,0).
Mit spørgsmål er så, hvordan finder jeg a,b,c og d?
Mit spørgsmål er så, hvordan finder jeg a,b,c og d?
Svar #1
19. februar 2007 af metch34 (Slettet)
Jeg har virkelig brug for hjælp, da jeg ellers ikke kan komme videre før i morgen.
På forhånd tak
På forhånd tak
Svar #2
19. februar 2007 af Madsst (Slettet)
For at finde 4 ubekendte må du have 4 ligninger, så du skal have flere oplysninger for at finde alle parametre.
Svar #3
19. februar 2007 af metch34 (Slettet)
Opgaven lyder så ledes: der skal bygges en rutschebane.
Kurvens hældning skal være 26 grader ved starten og 0 grader ved længden l=25
Højden af kurven er 8
Derfor må vi kende to punker (0,8) og (25,0), hvor graderne skal bruges ved jeg ikke?
Håber du nu skal hjælpe mig videre?
Kurvens hældning skal være 26 grader ved starten og 0 grader ved længden l=25
Højden af kurven er 8
Derfor må vi kende to punker (0,8) og (25,0), hvor graderne skal bruges ved jeg ikke?
Håber du nu skal hjælpe mig videre?
Skriv et svar til: 3. gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
