Matematik
funktioner (uni. niv.)
20. februar 2007 af
Noura_0508 (Slettet)
Hej jeg sidder fast i de her opgaver, er der nogen der vil kigge på dem, er ret usikker på hvordan de skal løses.
http://peecee.dk/?id=29901
http://peecee.dk/?id=29901
Svar #1
20. februar 2007 af Mark-N (Slettet)
Opgave 7:
R^2 -> R
f(x,y) = 2 + (x^2 + y^2 +1) ^(1/3)
§ f/§x (x,y) = 2x / (x^2 + y^2 +1) ^(1/3) )
§ f/§y (x,y) = 2y / (x^2 + y^2 +1) ^(1/3) )
2. orden:
§ f^2/§x^2 (x,y) = 2(x^2 + y^2 +1)^(-1/3) + (-4/3)x(x^2+y^2+1)^(-2/3)
§ f^2/§y^2 (x,y) = 2(x^2 + y^2 +1)^(-1/3) + (-4/3)y(x^2+y^2+1)^(-2/3)
"The mixed part":
Det er klart, at § f/§x§y (x,y) = § f/§y§x (x,y)
§ f/§x§y (x,y) =§x( 2y *(x^2 + y^2 +1) ^(-1/3) ) )
= (-4/3)xy * (x^2 +y^2 +1)^(-4/3)
R^2 -> R
f(x,y) = 2 + (x^2 + y^2 +1) ^(1/3)
§ f/§x (x,y) = 2x / (x^2 + y^2 +1) ^(1/3) )
§ f/§y (x,y) = 2y / (x^2 + y^2 +1) ^(1/3) )
2. orden:
§ f^2/§x^2 (x,y) = 2(x^2 + y^2 +1)^(-1/3) + (-4/3)x(x^2+y^2+1)^(-2/3)
§ f^2/§y^2 (x,y) = 2(x^2 + y^2 +1)^(-1/3) + (-4/3)y(x^2+y^2+1)^(-2/3)
"The mixed part":
Det er klart, at § f/§x§y (x,y) = § f/§y§x (x,y)
§ f/§x§y (x,y) =§x( 2y *(x^2 + y^2 +1) ^(-1/3) ) )
= (-4/3)xy * (x^2 +y^2 +1)^(-4/3)
Svar #3
20. februar 2007 af Mark-N (Slettet)
Hov! Lige en rettelse!
2. orden:
§ f^2/§x^2 (x,y) = 2(x^2 + y^2 +1)^(-1/3) + (-2/3)x(x^2+y^2+1)^(-4/3)
§ f^2/§y^2 (x,y) = 2(x^2 + y^2 +1)^(-1/3) + (-2/3)y(x^2+y^2+1)^(-4/3)
2. orden:
§ f^2/§x^2 (x,y) = 2(x^2 + y^2 +1)^(-1/3) + (-2/3)x(x^2+y^2+1)^(-4/3)
§ f^2/§y^2 (x,y) = 2(x^2 + y^2 +1)^(-1/3) + (-2/3)y(x^2+y^2+1)^(-4/3)
Svar #4
20. februar 2007 af Mark-N (Slettet)
Lige en rettelse til:
"The mixed part":
Det er klart, at § f^2/§x§y (x,y) = § f^2/§y§x (x,y).
De to rettelser er et tegn på, at jeg snart skal sove (:
"The mixed part":
Det er klart, at § f^2/§x§y (x,y) = § f^2/§y§x (x,y).
De to rettelser er et tegn på, at jeg snart skal sove (:
Skriv et svar til: funktioner (uni. niv.)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
