Matematik
Svær opg.
21. februar 2007 af
Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med den sidste opg. i linket?
http://peecee.dk/?id=30089
http://peecee.dk/?id=30089
Svar #2
21. februar 2007 af Sentinox (Slettet)
Du har givet at arealet af det indhegnede område er givet ved f(x) = -2*x^2+20*x+380.
Du søger:
"Bestem x, så arealet af det indhegnede område bliver størst muligt."
Der er to mulige måder at løse dette på.
1) Hvis i har lært om differentialregning, har funktionen f(x) ekstremum, når f'(x)=0, typen undersøges ved fortegnsundersøgelse (dog er dette allerede givet i kraft a fortegnene på koefficienterne for f(x)).
2) plot funktionen på din grafregner, og aflæs maksimum.
//Sentinox
Du søger:
"Bestem x, så arealet af det indhegnede område bliver størst muligt."
Der er to mulige måder at løse dette på.
1) Hvis i har lært om differentialregning, har funktionen f(x) ekstremum, når f'(x)=0, typen undersøges ved fortegnsundersøgelse (dog er dette allerede givet i kraft a fortegnene på koefficienterne for f(x)).
2) plot funktionen på din grafregner, og aflæs maksimum.
//Sentinox
Skriv et svar til: Svær opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
