Matematik
cirklens ligning - finde radius
22. februar 2007 af
hamlet (Slettet)
Hej...jeg sidder og fumler med en lille delopgave, som jeg ikke kan få til at gå op.
Jeg skal finde radius og centrum ud fra cirklen:
x^2-16x+y^2-2y = -56
Dette har jeg omskrevet til cirklens ligning hvor jeg får:
(x-4)^2 + (y-1)^2 = -39
Men for at finde radius skal jeg jo tage kvadratroden af -39, og det kan jo ikke lade sig gøre. Så hvad har jeg gjort galt? Hvad bliver radius?
På forhånd tak.
Jeg skal finde radius og centrum ud fra cirklen:
x^2-16x+y^2-2y = -56
Dette har jeg omskrevet til cirklens ligning hvor jeg får:
(x-4)^2 + (y-1)^2 = -39
Men for at finde radius skal jeg jo tage kvadratroden af -39, og det kan jo ikke lade sig gøre. Så hvad har jeg gjort galt? Hvad bliver radius?
På forhånd tak.
Svar #1
22. februar 2007 af hamlet (Slettet)
Undskyld ulejligheden, jeg har selv opdaget min lille smutter.
Svar #2
22. februar 2007 af 171089 (Slettet)
jeg får en ligning der ser lidt anderledes ud:
(x-8)^2+(y-1)^2=10
(x-8)^2+(y-1)^2=10
Skriv et svar til: cirklens ligning - finde radius
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
