Matematik
funtionsværdi, vektorer
22. februar 2007 af
unistud2 (Slettet)
Hejsa,
Nu er det lidt svært at opskrive en vektor herinde, men jeg vil forsøge.
Hvis jeg nu kalder min vektor f(øverst,nederst) så har jeg en opgave med en funktion:
f(x,y,z)=(sin(xy)),(yz)
hvor jeg skal finde funktionsværdien:
f(1,pi,2)
Hvordan finder jeg den? Er med på at jeg vel skal erstatte x,y og z med hhv 1, pi og 2. Men skal jeg bestemme en matrice eller hvordan gør jeg det?
Håber nogen vil hjælpe, er lidt lost :-)
Nu er det lidt svært at opskrive en vektor herinde, men jeg vil forsøge.
Hvis jeg nu kalder min vektor f(øverst,nederst) så har jeg en opgave med en funktion:
f(x,y,z)=(sin(xy)),(yz)
hvor jeg skal finde funktionsværdien:
f(1,pi,2)
Hvordan finder jeg den? Er med på at jeg vel skal erstatte x,y og z med hhv 1, pi og 2. Men skal jeg bestemme en matrice eller hvordan gør jeg det?
Håber nogen vil hjælpe, er lidt lost :-)
Svar #1
22. februar 2007 af Madsst (Slettet)
Som jeg forstår det, så er det en afbilding fra R^3 til R^2. Jeg tror sådan set bare du skal indsætte
(x,y,z)=(1,pi,2) i funktionen. Du får så
(sin(pi),2pi)), og så er sinpi vist 0. Pointen her, tror jeg, er at du får dit output som en vektor i R^2.
(x,y,z)=(1,pi,2) i funktionen. Du får så
(sin(pi),2pi)), og så er sinpi vist 0. Pointen her, tror jeg, er at du får dit output som en vektor i R^2.
Skriv et svar til: funtionsværdi, vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
