Matematik

Udregning af B i en linærefunktion

23. februar 2007 af NHolmegaard (Slettet)
Hej :)
Jeg er ved at skrive emneopgave om Eksponentielle funktioner, og en opgave lyder : • Undersøg om den viste udvikling kan beskrives ved en lineær funktion ax+b

Her sidder jeg så lidt lost og kan ikke komme videre.
jeg mangler at regne B ud. nogle der kan hjælpe.

1994 (0,358) (x1, y1)
2003 (9,1266) (x2, y2)


b=y-y1=a(x-x1)

Her efter kan jeg så ikke komme videre, og vil MEGET GERNE HAVE HJÆLP :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2007 af dnadan (Slettet)

b findes ved:
y=ax+b <=> y-ax=b

Eller hele funktions forskriften findes ved:
y-y0=a(x-x0)

Svar #2
23. februar 2007 af NHolmegaard (Slettet)

Er det muligt at hjælpe med udregningen, da jeg ikke er alt for god til ligninger s:

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2007 af dnadan (Slettet)

a=din hældning, som du har fundet,
x og y er dit ene punkt. Indsæt dette... og du har b..
Ellers skriv din udregning herinde...

Svar #4
23. februar 2007 af NHolmegaard (Slettet)

hvorfor bruger vi to forskellige formler ? d:

Altså indtil videre ser det således ud: b=y-358=100,88(x-0)

Kan du hjælpe mig videre her fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2007 af mathon

den lineære sammenhæng er

y = b*a^x

ln(y) = ln(a)x+ln(b)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#4
Havde lige overset, at der var tale om funktionen, som #5 omtaler... Bare kig her, det burde være hjælp nok:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2007 af mathon

eller
den lineære sammenhæng er

y = b*a^x

log(y) = log(a)x+log(b)

Svar #8
25. februar 2007 af NHolmegaard (Slettet)

Problemet er jo jeg ikke ved hvad b er. det er det ligningen drejer sig om. S:

Er der nogle der evt kunne skrive udregningen for mig ?

for forstår ikke jeres hint /:

Skriv et svar til: Udregning af B i en linærefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.