Matematik

opskrivning af hyperbel

24. februar 2007 af 42 (Slettet)
Hejsa!
Har et udtryk, som gerne skulle kunne opskrives som en hyperbel, nogen der kan hjælpe mig? Indtil videre har jeg:
http://peecee.dk/?id=30975

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2007 af ibibib (Slettet)

-5x²-50x+20y²-105=0
-x²-10x+4y²-21=0
-(x+5)²+25+y²-21=0
-(x+5)²+y²=-4
osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Du skal bringe ligningen på formen (x-h)²/a² - (y-k)²/b²=1, hvor a, b, h og k er reelle tal. Se mere på http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperbola .

For at bringe ligningen på denne form, kan du bruge samme idé som ved cirklens ligning. Kan du nu komme videre? Du er på rette vej, men mangler at samle leddene med x_1.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2007 af dnadan (Slettet)

hvis der menes isolering af y, så:
20y^2-5x^2-50x-105=0
<=>
20y^2=105+5x^2+50x
<=>
y^2=(105+5x^2+50x)/20
<=>
y= sqrt(105+5x^2+50x)/20)

Hvis dette ikke er tilfældet, så skyder jeg skylden på min træthed:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2007 af mathon

#1 videreført
http://peecee.dk/?id=31013

Svar #5
25. februar 2007 af 42 (Slettet)

#1+2+4 takker, jeg kæmpede for at få den på x^2/a^2-y^2/b^2=1 - kendte ikke lige den anden form åbenbart.

#3 det havde jeg selv kunnet klare, men ellers tak :)

Skriv et svar til: opskrivning af hyperbel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.