Matematik

Isolation af x

25. februar 2007 af Ralphi (Slettet)
Hej

kan ikke huske hvordan man isolerer x i denne simple opgave:

V^5 = 0,35
V =

man skal vel bruge log funktionen, men hvilket tal skal være øverst og nederst???


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2007 af mathon

V = 0,35^0,2

Svar #2
25. februar 2007 af Ralphi (Slettet)

hvorfor 0,2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2007 af mathon

V = 0,35^(1/5)= 0,35^0,2

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2007 af Andy-B (Slettet)

V = 5 kubikrod af 0,35
altså: 5(kvardratrod)0,35

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

#4: Pas på med at blande kvadrat- og kubikrødder ind i det. Kvadratroden er lig med "den anden rod", eller at opløfte i 1/2. Kubikroden er lig med "den tredje rod", eller at opløfte i 1/3. Har man højere rødder, omtaler man dem fjerderod, femterod, osv. - ikke noget med kvadrat og kubik.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2007 af Andy-B (Slettet)

okay...

så V = Femterod af 0,35

Skriv et svar til: Isolation af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.