Matematik
Løsning til diff.ligning gennem et punkt
25. februar 2007 af
glasperlen (Slettet)
Jeg sidder med nogle differentialligninger som skaber lidt problemer..
OPG: Givet er diff.lign dy/dx = 1/y
og jeg skal bestemme den løsning til ligningen, der går gennem punktet (2,1).
Skal jeg dele den op og bruge seperation af de variable eller hvordan griber jeg den an?
OPG: Givet er diff.lign dy/dx = 1/y
og jeg skal bestemme den løsning til ligningen, der går gennem punktet (2,1).
Skal jeg dele den op og bruge seperation af de variable eller hvordan griber jeg den an?
Svar #1
25. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Yes, separation af de variable. Det lyder som om du ved, hvad du taler om, så jeg vil ikke gå i detaljer. Vend istedet tilbage når du går i stå.
Svar #2
25. februar 2007 af glasperlen (Slettet)
Tak for svar. Jeg er nu ikke helt sikker på om jeg forstår at anvende metoden rigtigt..
Men jeg er nået frem til at få k=-1, og med punktet sat ind, at y(x)= kvadratroden af ((x-1)/2)
- er det helt galt?
Men jeg er nået frem til at få k=-1, og med punktet sat ind, at y(x)= kvadratroden af ((x-1)/2)
- er det helt galt?
Svar #3
25. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Jeg ved ikke, hvad du har gjort galt, men løsningen er
=\sqrt{2x-3}.$)
Prøv igen, det er sikkert bare en simpel fejl.
Prøv igen, det er sikkert bare en simpel fejl.
Skriv et svar til: Løsning til diff.ligning gennem et punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
