Matematik
Besvær med trekant
26. februar 2007 af
knnico (Slettet)
Hej
jeg har lidt besvær med at finde vinkler og sider i en trekant, fordi jeg har glemt min matbog (med formler) på skolen.
Trekanten:
VinkelA er 23 grader og grundlinien er 50. Jeg skal kun finde de andre sider (specielt a). Er der nogen der vil hjælpe mig lidt?
jeg har lidt besvær med at finde vinkler og sider i en trekant, fordi jeg har glemt min matbog (med formler) på skolen.
Trekanten:
VinkelA er 23 grader og grundlinien er 50. Jeg skal kun finde de andre sider (specielt a). Er der nogen der vil hjælpe mig lidt?
Svar #4
26. februar 2007 af knnico (Slettet)
Opg lyder:
Man ønsker at bestemme højden af skorstenen PC på figuren. Imidlertid kan man på grund af en bidsk hund ikke komme helt hen til skorstenens fod, men kun til B. Fra punkterne A og B danner sigtelinjerne til toppen af skorstenen vinkler på 23 og 36 grader med vandret, og desuden er afstanden mellem A og B 50 m. Beregn skorstenens højde.
Illustration:
http://www.badongo.net/pic/473030
Man ønsker at bestemme højden af skorstenen PC på figuren. Imidlertid kan man på grund af en bidsk hund ikke komme helt hen til skorstenens fod, men kun til B. Fra punkterne A og B danner sigtelinjerne til toppen af skorstenen vinkler på 23 og 36 grader med vandret, og desuden er afstanden mellem A og B 50 m. Beregn skorstenens højde.
Illustration:
http://www.badongo.net/pic/473030
Svar #5
26. februar 2007 af allan_sim
#4.
Kald højden for h og stykket BC for x. Du har da to retvinklede trekanter APC og BPC. Om disse vises, at
tan(23)=h/(50+x) <=> h=tan(23)*(50+x)
tan(36)=h/x <=> h=tan(36)*x
Heraf fås, at
tan(23)*(50+x) = tan(36)*x
Isolér x og indsæt i et af de to udtryk for h.
Kald højden for h og stykket BC for x. Du har da to retvinklede trekanter APC og BPC. Om disse vises, at
tan(23)=h/(50+x) <=> h=tan(23)*(50+x)
tan(36)=h/x <=> h=tan(36)*x
Heraf fås, at
tan(23)*(50+x) = tan(36)*x
Isolér x og indsæt i et af de to udtryk for h.
Skriv et svar til: Besvær med trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
