Matematik
Eksponentiel funktion
27. februar 2007 af
Shase (Slettet)
År: 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000
investering 0,619 1,06 1,98 4,08 8,42 15,2 26
i mia kr:
Min opgave er: Bestem regneforskrift for en eksponentielt voksende funktion, der med god tilnærmelse beskriver investeringerne som funktion af antal år efter 1970.
Jeg har lavet min tilnærmelige funktion, og fundet punkterne y2(8), y1(4), x2(21), og x1(15)
Med dem har jeg regnet a til 0,35, men det kan jeg ikke får til at passe da det ville være en faldende funktion hvis a er under nul.
b har jeg fået til 27608278, men den er regnet ud fra a, så er bange for den er forkert.
Nogle der har nogle gode formler, da mine virker lidt rustne?
investering 0,619 1,06 1,98 4,08 8,42 15,2 26
i mia kr:
Min opgave er: Bestem regneforskrift for en eksponentielt voksende funktion, der med god tilnærmelse beskriver investeringerne som funktion af antal år efter 1970.
Jeg har lavet min tilnærmelige funktion, og fundet punkterne y2(8), y1(4), x2(21), og x1(15)
Med dem har jeg regnet a til 0,35, men det kan jeg ikke får til at passe da det ville være en faldende funktion hvis a er under nul.
b har jeg fået til 27608278, men den er regnet ud fra a, så er bange for den er forkert.
Nogle der har nogle gode formler, da mine virker lidt rustne?
Svar #1
27. februar 2007 af mathon
eksponentiel regression giver
y = 0,588412*1,137095^x, hvor a=1,137095>1 og funktionen dermed voksende
y = 0,588412*1,137095^x, hvor a=1,137095>1 og funktionen dermed voksende
Svar #4
27. februar 2007 af Shase (Slettet)
Jeg har en formel som jeg skal bruge som hedder: a= x2-x1(kvardratrod)y2/y1
og for b: y1/a^x1
Men det er min formel for a som giver mig resultatet a=0,35
Skriv et svar til: Eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
