Matematik
Statistik - disjunkte og uafhængige..
27. februar 2007 af
daque (Slettet)
Kan ikke helt finde ud af denne her opgave, som lyder således:
Man trækker et kort fra et sædvanligt spil kort
Er hændelserne "ruder" og "es" disjunkte???
Hvordan finder man ud af det??
og
Er hændelserne "ruder" og "es" uafhængige?
Igen, hvordan finder man ud af det?
Man trækker et kort fra et sædvanligt spil kort
Er hændelserne "ruder" og "es" disjunkte???
Hvordan finder man ud af det??
og
Er hændelserne "ruder" og "es" uafhængige?
Igen, hvordan finder man ud af det?
Svar #1
27. februar 2007 af Madsst (Slettet)
Disjunkte betyder at hændelserne så at sige at ikke har overlap. Da der er et es som er ruder er hændelserne ikke disjunkte. En disjunkt hændelse kunne være ruder og spar.
Uafhængighed handler om hvorvidt en givet værdi af den ene variabel hjælper dig til at gætte på værdien af den anden størrelse. Hvis hændelserne ikke er uafhængige skal det derfor være sådan at selvom du ved at det næste kort du trækker er en ruder, øger/sænker det ikke sandsynligheden for at du får et es og vice versa. De to hændelser er derfor uafhængige. Sandsynligheden for at trække et es er
4/52=1/13 hvis du ikke ved noget om kortet. Hvis du ved at det er en ruder er sandsynligheden 1/13.
Ligeledes er ssh for en ruder 13/52=1/13 og ssh for en ruder hvis du ved at kortet er et es er 1/13.
Uafhængighed handler om hvorvidt en givet værdi af den ene variabel hjælper dig til at gætte på værdien af den anden størrelse. Hvis hændelserne ikke er uafhængige skal det derfor være sådan at selvom du ved at det næste kort du trækker er en ruder, øger/sænker det ikke sandsynligheden for at du får et es og vice versa. De to hændelser er derfor uafhængige. Sandsynligheden for at trække et es er
4/52=1/13 hvis du ikke ved noget om kortet. Hvis du ved at det er en ruder er sandsynligheden 1/13.
Ligeledes er ssh for en ruder 13/52=1/13 og ssh for en ruder hvis du ved at kortet er et es er 1/13.
Svar #5
28. februar 2007 af daque (Slettet)
Jeg tænkte bare på, om der ikke var en beregning, man skulle udfører for at finde ud af om hændelserne var disjunkte og om de var uafhængige?
Svar #6
28. februar 2007 af Madsst (Slettet)
Hvis to hændelser A og B er uafhængige gælder det at
P(AB)=P(A)P(B)
Hvis to hændelser A og B er disjunkte gælder det at
P(AUB)=P(A)+P(B).
P(AB)=P(A)P(B)
Hvis to hændelser A og B er disjunkte gælder det at
P(AUB)=P(A)+P(B).
Skriv et svar til: Statistik - disjunkte og uafhængige..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
